13. november 2014

Ovnsbakt laks i folie

Dette er enkel, grei og sunn hverdagsmat som ikke engang etterlater seg noe særlig oppvask. Du kan også lage pakkene ferdig dagen i forveien og ta de ut av kjøleskapet og steke de når du kommer hjem eller du kan overlate ansvaret med stekingen til noen andre, å komme hjem til ferdig middag, servert!






Tips:
  • Her kan du bruke den type fisk du liker best. Jeg har laget retten med både torsk, steinbit og flyndre. Alle med stort hell.
  • Grønnsakene kan også byttes ut med egne favoritter
  • Aleminiumsfolie kan byttes ut med bakepapir




Laks er ernæringsmessig et glimrende produkt. Den inneholder mye omega-3-fettsyrer og er rik på de fettløselige vitaminene A og D. Helsedirektoratet anbefaler fisk tre ganger i uken, dette er absolutt en rett som kan være en av de tre.




Til fire pakker trenger du:
 

2 poteter,  skiver
1 løk, ringer
600 g laksefilet, fire biter (alle typer fisk kan brukes)
Saften av 1 stk lime
1 stk rød chili, finhakket (kan utelates)
1/2 blomkål, skiver

1 liten fennikkel, tynne skiver
1 gulrot, tynne strimler
1/2 purre, tynne strimler
10 stk sukkererter

reker
4 ts meierismør eller olivenolje etter smak
litt salt og nykværnet pepper

Brett fire stykker aleminiumsfolie i to omtrent 25x25 cm stort. Pensle det med smør eller olivenolje. Fordel først løkringene på de fire papirstykkene, så potetskiver, fisk, limesaft, chili, blomkål, gulrot, purre, sukkererter og salt og pepper. 
Du kan selvsagt bruke andre grønnsaker, det er en smaksak - dette er min favoritt! Jeg hadde også litt reker i kjøleskapet og puttet de i pakken også.

  

Brett pakkene sammen og stek dem midt i ovnen på 220 °C i 20 minutter.
Denne retten krever ikke noe ekstra tilbehør men kokt naturris eller et godt grovt brød smaker bra til.

 


 Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene