Har du smakt deilige lunkne boller med blåbær og vaniljekrem? Ikke, da har du noe himmelskt i vente!
Blåbær er supermat!
Den er på topp 10-listen over de mest antioksidantirike matvarene. Vi kan holde oss friske og antagelig yngre ved å spise rikelig med bær. Jeg har et lite lager i frysen og spiser blåbær året rundt.
TIL 20 BOLLER TRENGER DU
100 gram smør
5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
700 gram hvetemel
1 pk tørrgjær
1 pk tine vaniljekrem
3 dl blåbær
brunt sukker
100 gram smør
5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
700 gram hvetemel
1 pk tørrgjær
1 pk tine vaniljekrem
3 dl blåbær
brunt sukker
Smelt smøret i en kaserolle og tilsett melken. Når melken er fingervarm, rundt 38 grader, heller du den over i bakebollen, til kjøkkenmaskinen.
Tilsett sukker, kardemomme, 650 gram av hvetemelet og gjæren, Kjør maskinen på medium hastighet til alt er godt blandet,
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse, omtrent en time.
Hell deigen over på kjøkkenbenken og trill den ut til en lang pølse som du deler opp i 20 emner. Legg bollen på en stekeplate kled med stekepair og trykk den flat.
Legg på 1 ss vaniljekrem, noen blåbær og strø på litt brunt sukker.
Legg på 1 ss vaniljekrem, noen blåbær og strø på litt brunt sukker.
Sett brettet med bollene på et lunt sted med et klede over til heving i 30 minutter.
Stek bollene i 8-10 minutter, på midterste rille, ved 200 grader til bollene er gyldne.
Sett bollene på en rist til avkjøling.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar