En super enkel grønnsaksform som gjør seg selv i ovnen.
Det er en deilig tid på året nå, når vi kan fråtse i norske, ferske, herlige grønnsaker.
Denne retten står godt alene med bare godt brød ett glass med rød og levende lys nå på seinsommeren.
Men den kler også god å være tilbehør til både grillet kjøtt eller fisk.
Grønnsaksform
2 ss god olivenolje
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 medium zucchini
1 medium gul squash
2 medium store poteter
1 medium store rød tomat
1 medium stor gul tomat
1 ss finhakket bladpersille
salt & pepper
2 dl reven god ost f.eks cheddar
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk og løken, og stek den i oljen til den er myk. Det tar cirka fem minutter.
Når det steker kutter du alle grønnsakene i tynne skiver. Hvilke grønnsaker jeg har brukt er forsåvidt ikke så viktig. Det passer også med blomkål, kål, nepe, reddikker, knutekål, paprika osv :)
Sett på stekeovnen og la den bli varm, ca 180 grader.
Smør formen du skal bruke innvendig med olivenolje. og hell den stekte løken og hvitløken oppi formen og la blandingen ligge på bunnen. Den skal være bunnteppe for grønnsakene.
Sett grønnsakene ned i formen som vist på bildet, spre fargene litt så blir det et lite kunstverk.
Spre generøst over med salt, pepper og bladpersille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar