16. august 2013

Grønnsaksform



En super enkel grønnsaksform som gjør seg selv i ovnen.
Det er en deilig tid på året nå, når vi kan fråtse i norske, ferske, herlige  grønnsaker. 

Denne retten står godt alene med bare godt brød ett glass med rød og levende lys nå på seinsommeren. 
Men den kler også god å være tilbehør til både grillet kjøtt eller fisk.



Grønnsaksform 
2 ss god olivenolje 
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 medium zucchini
1 medium gul squash
2 medium store poteter
1 medium store rød tomat
1 medium stor gul tomat
1 ss finhakket bladpersille
salt & pepper
2 dl reven god ost f.eks cheddar



Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk og løken, og stek den i oljen til den er myk. Det tar cirka fem minutter. 

Når det steker kutter du alle grønnsakene i tynne skiver. Hvilke grønnsaker jeg har brukt er forsåvidt ikke så viktig. Det passer også med blomkål, kål, nepe, reddikker, knutekål, paprika osv :)

Sett på stekeovnen og la den bli varm, ca 180 grader.
Smør formen du skal bruke innvendig med olivenolje. og hell den stekte løken og hvitløken oppi formen og la blandingen ligge på bunnen. Den skal være bunnteppe for grønnsakene.

Sett grønnsakene ned i formen som vist på bildet, spre fargene litt så blir det et lite kunstverk.







Spre generøst over med salt, pepper og bladpersille. 
Dekk formen med aleminiumsfolie og stek den i stekeovnen i 25-20 minutter.
Ta den ut, tav folien og legg på den revne osten.

Sett formen tilbake i ovnen, uten folie selvsagt og stek den midt i ovnen i 30 minutter. 




Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene