10. september 2011

Fajitas Tex-Mex style








I dag har begrepet fajitas fullstendig mistet sin opprinnelige mening, og har kommet for å beskrive omtrent alt som er grillet, og serveret rullet opp, i en mykt hvetemeltortilla,  laget av marinert biff,  eller kylling. Opprinnelig ble det valgt et billig og grovt kjøtt til fajitas. Fordi grov og løs konsistens gjorde at det absorberer smak, og kjøttsmaken utfyller det sterke krydderet. 





Den meksikanske betegnelsen på grillet biff er arracheras, og den amerikanske motpart er fajitas.  




"Tex-mex style fajitas" er vanligvis servert på hvetemel tortillas. Med rømme, guacamole, cheddarost og salsa fresca. Gjerne også med bønnestuing og kokt ris.
"Mexican style fajistas" er litt mer tradisjonelt og serveres helst på mais   tortillas, med salsa fresca (pico de gallo) guacamole og hakket koriander.  




DU TRENGER

800 gram biff av indre eller ytrefilet
1 glass, med skivede jalapeno
1 porsjon salsa fresca
1 porsjon guacamole 
1/2 isbergsalat, kuttet i tynne strimlersalat 
1 boks med lettrømme
200 gram revet cheddarost
bønnestuing og/eller kokt ris til 4 personer. Tilbered etter anvisning på pakken
1 pk hvetemeltortilla 
 

Slå biffene med en biffklubbe til de er halvannen cm høye og legg de deretter i en dobbel plastpose (to stykker utenpå hverandre) Hell i innholdet i jalapenoglasset posene med biffene hele glasset med jalapeno og kraften. Fyll så glasset opp med vann, og tilsett også dette i posen med marinaden. 
Mariner biffene i minst 4 timer eller natten over, i kjøleskap. 





SALSA FRESCA

6 stk tomater finhakket
1 stk løk finhakket 
10 skiver med hermetisk jalapeno finhakket 
1 neve med coriander finhakket
saften av en lime
1/2 ts salt
Bland alt godt og la det stå og trekke til resten er ferdig.







GUACAMOLE

2 modne avokado
2 ss salsa fresca
saften av en halv lime
1/2 ts salt

Bland alt med en gaffel.




Jeg kjøper stort sett denne bønnestuingen som er å få kjøpt i butikker med stort utvalg. Jeg kjøper mine på Asiamat i Porsgrunn.



 

Ha bønnestuingen i en liten kjele, tilsett litt vann og varm forsiktig opp.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Biffene stekes på høy varme i stekepannen, under grillen på komfyren eller på grill. Stek de et par minutter på hver side og kutt de i strimler.





Server det varme kjøttet med salat, Salsa Fresca, Guacamole, bønnestuing, kokt ris og rømme og hvetemeltortilla. 
Legg tortillaen på tallerken og først på rømme og guacamole, så biffkjøtt, ost, bønner, ris og sanat. Rull det hele sammen, og nyt!


Vel bekomme!

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene