15. juni 2011

Hjemmelagde knekkebrød.

Dette knekkebrødet er smakfullt, kjempegodt, mettende, low Carb, no fat, ikke noe sukker og bør absolutt prøves, spises som variasjon i stedet for annen brødmat.


En porsjon knekkebrød holder til to langpanner. Jeg deler de opp i 3 x 5 = 15 x 2.
Til en porsjon trenger du:
  • 3,5 dl grov sammalt rug
  • 3,5 dl havregryn
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl kli
  • 1 dl walnøtter
  • 1ts salt
  • 7 dl vann

Tilsett alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Du kan også bruke en kjøkken maskin men jeg synes det blir litt mye styr og jobb.
Fordel røra med en slikkepott  på to stekebrett som er dekket med bakepapir. Stek knekkebrødene i 15 minutter på varmluft og 150 grader. Ta så brettene ut og skjær knekkebrødene til med en pizzakutter i ønskede biter.
Sett platene tilbake i stekeovnen og stek videre i 30 minutter på 100 grader, eller til knekkebrødene er sprø.
Ta så stekebrettene ut av stekeovnen og legg knekkebrødene oppå en rist. 



Vel bekomme!



2 kommentarer:

Anonym sa...

har du tips til hba man kan bytte ut linfrø med? har fått litt nok av den smaken ;)
Ann-Kr

Evas kjøkken sa...

Du kan ta litt mer sesamfrø og solsikkefrø eller hva med en nøtteblanding av valnøtter/cashewnøtter/hasselnøtter, hakket, om du liker det? :)

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene