13. juni 2011

Linguine med tunfisk.

Etter en lang 2.pinsedag på vannet, velger vi å avslutte denne sommerhelgen fylt med sol, varme og en samlet familie med en enkel rett i kveld!
En deilig maritim inspirert rett, super enkel å lage, ferdig på 30 minutter!





DU TRENGER

  • 500 gram linguine eller spagetti
  • 2 bokser tunfisk i olje
  • 3 ts hvitløkpasta
  • 4 ansjoser, finhakket
  • 1/2 ts røykt paprikapulver 
  • 1 ts chili pasta
  • 3 modne tomater kuttet i små biter
  • en stor håndfull bladpersille (jeg brukte i mangel av bladpersille div unge salatblader fra mitt drivhus)
  • 1 ss oregano
  • finrevet sitronskall av 1/2 sitron
  • saften av en sitrom

 Kok opp vann med salt og litt olje. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken til al dente!


I mellom tiden siler du oljen fra tunfisken.Du trenger 1.75 dl, blir det ikke nok tilsetter du resten med extra virgin olivenolje.Hell så oljen i en kaserolle sammen med finhakket hvitløk, ansjos, paprikapulver og chili.
Stek på middels varme i 4-5 minutter.Legg tunfisken i en stor vid Serveringsbolle og bryt den opp med to gafler. Tilsett tomater, bladpersille, oregano, sitronskskall og sitronsaftSkyll pastaen  og la den renne godt av seg og hell den over i severingsbollen, bland. Tilsett den varme oljen, rør og smak til med maldonsalt og nykvernet svart pepper og nyt!


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene