Det bugner av plommer!
Jeg synes plommer alltid smaker best når jeg plukker de fra treet og spiser de akkurat som de er. Men når det blir overflod kan plommene også konserveres slik at vi har den deilige plommesmaken med oss når høsten og vinteren nå kommer.
Plommesyltetøy smaker ypperlig på nystekt brød og det smaker også fantastisk som fyll i kaker.

Jeg synes plommer alltid smaker best når jeg plukker de fra treet og spiser de akkurat som de er. Men når det blir overflod kan plommene også konserveres slik at vi har den deilige plommesmaken med oss når høsten og vinteren nå kommer.
Plommesyltetøy smaker ypperlig på nystekt brød og det smaker også fantastisk som fyll i kaker.
Til litt over en kilo plommesyltetøy trenger du:
1 kg plommer
500 gram sukker
1 dl vann
1 lime
Bland
plommene med sukkeret, sett dem i kjøleskapet i noen timer. Sukkeret
vil få plommene til å væske seg.
Hell
plommene i et dørslag eller en sil, og sil væsken over i en tykkbunnet
gryte. Tilsett eventuelt 1 dl vann og kok opp.
Tilsett plommene og skru ned temperaturen.
La plommene småkoke til de er oppløste.
La plommene småkoke til de er oppløste.
Smak
til blandingen med sukker og lime.
- Finn frem glass med tette lokk, disse må selvsagt være rene
- Kok opp en stor gryte vann
- Ha glassene i det kokende vannet
- Ta ut glass, ha det varme syltetøyet oppe i glasset, fyll det helt fullt sånn at det ikke danner seg en luftlomme
- Tørk av kanten med et kjøkkenpapir
- Skru på lokket
- Sett glasset opp ned på kjøkkenbenken
- La syltetøyet stå slik til det er avskjølt.
- Syltetøyetholder seg nå noen månder på et kjølig sted
Eventuelt kan syltetøyet fryses, det holder seg godt i fryseren frem til neste sommer, om ikke lenger.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar