Superenkelt, supergodt og akk så smakfullt.
Mesteparten av min bakst nå baserer seg på den eltefrie metoden. Metoden gir brød med fantastisk konsistens og smak, enklere kan det ikke bli å bake brød. Du trenger heller ingen kjøkkenmaskin, så det er perfekt å lage både på hytta og i båten, hvor matlagingen er forholdsvis enkel, for de fleste av oss.
Det er god timing å lage deigen på kvelden dagen i forveien, sånn at brødet for hevet seg nok.
Bland det tørre sammen og og rør inn vannet til en god deig. Den skal ikke være for fast, men heller ikke flytende. Det skal vær hold i deigen sånn at den ikke flyter utover. Ha 2 ss god olivenolje oppå deigen og klapp det inn i overflaten på deigen, sånn at den ikke tørker ut når den står til heving. Ha plastfilm over bakebollen og sett den til heving i 10-20 timer.
Kle en liten langpanne med bakepapir. Ha deigen oppi langpannen, ringle to ss med olivenolje over deigen, og press den utover i langpannen, og dytt oliven og rosemarin nedi deigen, og strø litt maldonsalt over.
La deigen etterheve i en time.
Stek brødet på nederste rille, ved 225 grader i 30 minutter, til brødet er gyllent og vakkert.
Vel bekomme!
Mesteparten av min bakst nå baserer seg på den eltefrie metoden. Metoden gir brød med fantastisk konsistens og smak, enklere kan det ikke bli å bake brød. Du trenger heller ingen kjøkkenmaskin, så det er perfekt å lage både på hytta og i båten, hvor matlagingen er forholdsvis enkel, for de fleste av oss.
Det er god timing å lage deigen på kvelden dagen i forveien, sånn at brødet for hevet seg nok.
DU TRENGER
500 gram hvetemel
1 ts grovt havsalt
1/4 ts tørrgjær
4 dl vann
frisk rosmarin
maldonsalt
2x2 ss olivenolje
sorte oliven i skiver
Bland det tørre sammen og og rør inn vannet til en god deig. Den skal ikke være for fast, men heller ikke flytende. Det skal vær hold i deigen sånn at den ikke flyter utover. Ha 2 ss god olivenolje oppå deigen og klapp det inn i overflaten på deigen, sånn at den ikke tørker ut når den står til heving. Ha plastfilm over bakebollen og sett den til heving i 10-20 timer.
Kle en liten langpanne med bakepapir. Ha deigen oppi langpannen, ringle to ss med olivenolje over deigen, og press den utover i langpannen, og dytt oliven og rosemarin nedi deigen, og strø litt maldonsalt over.
La deigen etterheve i en time.
Stek brødet på nederste rille, ved 225 grader i 30 minutter, til brødet er gyllent og vakkert.
Vel bekomme!
1 kommentar:
Vakkert :)
Legg inn en kommentar