Dette er den beste konfekten jeg noengang har laget og den er sterkt avhengighetsdannende!
Den lages i fire lag og den må inn i kjøleskapet for å stivne mellom lagene.
Kok opp og la det koke i noen minutter mens du rører hele tiden.
Trekk kjelen tilside og tilsett peanøttsmør, marshmallowfluff og
vaniljeekstrakt.
Rør til alt er godt blandet og tilslutt vender du inn peanøttene.
Fordel nugaten i formen og sett den i
kjøleskapet til den har stivnet.
Hjemmelaget snickers:
Form, liten langpanne 20x30 cm, med bakepapir i bunnen.
Den lages i fire lag og den må inn i kjøleskapet for å stivne mellom lagene.
1. lag, Sjokolade.
1 stor plate Freia Melkesjokolade, 250 gram
4 ss peanøttsmør
Tilsett sjokoladen og peanøtt smøret i en liten kjele og smelt
den på lav varme.
Fordel sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapet til den
har stivnet.
den på lav varme.
Fordel sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapet til den
har stivnet.
2.lag, nugat.
60 gram usaltet smør
60 gram usaltet smør
210 gram sukker
4 ss Vikingmelk
4 ss peanøttsmør
1 glass Marshmallows Fluff
200 gram salte peanøtter
1 ts vaniljeekstrakt
Ha smør, sukker og kondensert melk i en kjele og rør sammen
på middels
varme. Kok opp og la det koke i noen minutter mens du rører hele tiden.
Trekk kjelen tilside og tilsett peanøttsmør, marshmallowfluff og
vaniljeekstrakt.
Rør til alt er godt blandet og tilslutt vender du inn peanøttene.
Fordel nugaten i formen og sett den i
kjøleskapet til den har stivnet.
3. lag, Karamell.
2 poser smørbukk karameller
4 ss Vikingmelk
Ta papiret av karamellenne og tilsett de og Vikingmelken i en kjele.
La
de smelte på middels varme til karamellsausen er flytende og klumpfri.
Fordel karamellen i formen og sett den i kjøleskapet til den har
stivnet.
4.lag, sjokolade.
I stor Plate Freia melkesjokolade, 250 gram
I stor Plate Freia melkesjokolade, 250 gram
4 ss peanøttsmør
Tilsett sjokoladen og peanøtt smøret i en liten kjele og smelt
den på
lav varme.
Fordel sjokoladen i formen og sett den i kjøleskapet til den
har stivnet.
FINITO!!!
Ta formen ut av kjøleskapet og skjær Snikersen i store munnfuller og nyt! ♥
Jeg oppbevarer den i kjøleskapet da den smelter i romtemperatur!
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar