19. august 2014

Lun salat med beter, fetaost og peanøtter

 
En ny favoritt sommersalat seiler opp i voldsom fart. Denne salaten er et helt måltid i seg selv om du kombinerer den med litt Stranda spekeskinke og et riktig godt brød til.
Salaten er både salt og søt og er lett avhengighetsskapende!
 


SALATEN

Seks middel store beter
Salat, vasket og delt i salatbiter
1 stk rødløk kuttet i salatbiter
1 pakke fetaost, din favoritt
1 halv pakke Polly peanøtter

DRESSING

Like deler med soyasaus, flytende honning og balsamico. Styrkeforholdet må du smake deg frem på men det skal smake både salt og søtt, med god sødme.



Vask betene godt og skjær av bunnen og toppen. Sett de i en ildfast form på en seng av grovsalt og bak de i ovnen på 170 grader i omtrent 1,5 time, alt etter størrelsen. Klem på betene for å kjenne om de er ferdig. De skal være gode og myke.
Når de har avkjølt seg litt skreller du de og kutter de opp i passe spisebiter. De røde betene vil avgi en del farge så det kan være greit med hansker.



Legg salaten i bunnen på en serveringstallerken. Dryss over betene, fetaosten og rødløk. Hell over dressingen og rør den inn i salaten. Dryss over peanøtter til slutt.
  

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene