29. juli 2013

Himmelsk bringebærterte



Syndig syndig men akk så deilig! Små og sarte med dyprøde perler er bringebær nesten himmelsk. Stappfulle av vitaminer og antioksidanter!




Det er på tide og begynne å nyte de første bringebær.
Denne terten lager jeg hver sommer, når ferietiden er litt på hell, men imens det ennå er himmelsk å nyte lange dager med vakkert sommervær.
Passer perfekt lunken med vaniljeis en glovarm, kruttsterk, stor kopp med kaffe. 



TIL TERTEBUNNEN TRENGER DU

120 gram melis
120 gram godt smør
1 økologisk egg
200 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver







Det beste er at alle ingrediensene er romtempererte, det vil si at du må ta ut ingrediensene et par timer i forkant.
Bland melis og smør og rør til det lysner i fargen og blir porøst og lett.

Den trenger ikke bli helt hvit.

Tilsett egget og sikt inn melet og bakepulveret som er blandet i melet.

Rør dette sammen til en deig og la den så hvile en time i kjøleskapet dekket til med plast.

Du kan også la den ligge til neste dag.





Ta en liten bit på størrelse med en golfball (la resten ligge i kjøleskapet) og    kjevle den ut til den er omtrent 5 mm tykk og kle terteformen med den.

Prikke deigen med en gaffel og legg over et stykke aleminiumsfolie og hell over erter.
 







  Forstek  terten midt i ovnen på rist på 160 grader.

  Ta den ut og sett den på rist og ta av folien og ertene.

  Ertene kan du bruke om igjen neste gang du baker terte.
  Når tertene står i ovnen, så lager du fyllet til bringebærtertene.








TIL VANILJEKREMEN TRENGER DU

5 dl kremfløte
150 gram sukker
5 egg
1 ts vanilje extrakt
eller
1 vaniljestang
250 gram bringebær
Start med å ta frem alle ingrediensene du trenger.

Kok opp fløten med vaniljestangen og sil den.
Pisk egg å sukker og hell forsiktig den varme fløten oppi mens du rører.
Tilsett bringebær og vend de forsiktig inn i røra, de skal helst ikke gå i stykker.
Stek bringebærtertene på rist midt i stekeovnen på 130 grader til fyllet kjennes fast ut omtrent som karamellpudding.
Det tar omtrent 20 minutter.

Server terten lunken med vaniljeiskrem eller fløtekrem og nyt.







Vel bekomme!

4 kommentarer:

Sylvia sa...

Mmmm....det beste hadde vært å få dem servert!!!!

Evas kjøkken sa...

Plutselig Sylvia! :-)

Ingrid Tunheim sa...

Å fy søren de så gode ut...og det gjorde satayspydene under her også.

Evas kjøkken sa...

Så hyggelig, tusen takk! :-)

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene