Bergen har Europas beste kokk
Ørjan Johannessen fra Austevoll tok gull i EM i kokkekunst.
maria
fagervoll/bergens
tidende
Publisert:
Oppdatert:
- Ørjan er gjennomført profesjonell og har ei spesiell evne til
å halda hovudet kaldt, sa mesterkokken til Marsteinen.no før
konkurransen.
Satset alt
Ordføreren og 20-30 andre
austevollinger kom til Brussel for å heie.
- Jeg satser alt på å vinne i
EM i Brussel, og blir skuffet om det ikke blir gull, medgir Johannessen til
bt.no tirsdag.
Hovedmålet til kokken var å
komme til selve verdensmesterskapet - Bocuse d' Or i Lyon.
- Jeg og resten av teamet på
syv har trent på fulltid til konkurransen de siste månedene, fortalte
26-åringen på telefon fra Brussel.
Onsdag klokken ni gikk han i
gang med å tilberede ett fiskemåltid og en helstekt kylling. Hovedingrediensene
var bestemt på forhånd, men garnityret kunne han selv velge. Dermed gikk han
for trøfler i begge rettene.
Nerver i høyspenn
Klokka 14:45 i dag hadde Ørjan
servert både fiske- og kjøttrettene sine, og visuelt låg begge et hestehode
fremfor konkurrentene. Allerede før offisiell åpningstid i utstillingshall fem
der Bocuse d’Or Europe går føre seg, veltet austevollinger og andre Ørjan
Johannessen-supportere inn på tribunene.
- Nervene er i høyspenn,
konstatererte en spent Asta Johannessen, moren til den norske deltakeren.
Inne på konkurransearenaen var
Ørjan Johannessen godt i gang med tillagingen av den første retten, under et
vaktsomt øye fra lagleder Odd Ivar Solvold.
Trodde på medalje
Blant supporterane var også
ordførar Helge André Njåstad. Han hadde troen.
- Jeg tror på medalje og håper
på gull, spesielt når Ørjan selv sier at det er ambisjonen, sa Njåstad fra
supportertribunen.
Hyllet av Hellstrøm
Ørjan vokste opp i Bekkjarvik
Gjestgiveri og gikk blant annet i lære på Hotel Neptun i Bergen. I fjor ble han
kåret til Årets kokk i Norge og hyllet som et uvanlig talent av juryleder
Eyvind Hellstrøm.
Sist Norge vant VM var i 2009
med Geir Skeie fra Fitjar, som i likhet med Johannessen nå holder til i
Sandefjord..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar