4. mars 2015

Sjokoladepletter, eller antioksidantbomber som jeg kaller dem.Ut på tur aldri sur!
Vi nordmenn elsker å gå på tur og tenne bål. Uavhengig av årstider eller vær så pakker vi sekken og vandrer ut i vår vakre natur. I skogen, på fjellet eller langs sjøen – vi har alle våre favoritter 

Når man er ute på tur så er det viktig å ha med seg litt energi. Denne gang snakker vi om disse superspreke antioksidantbombene.

Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler og verner oss på denne måten mot kreft og hjertesykdommer.Frie oksygenradikaler er stoffer som kroppen produserer når den forbrenner oksygen.Kroppen klarer seg fint med et visst nivå av disse stoffene, men blir de for mye av dem kan de skade cellene våre. De kan blant annet skade arvestoffet vårt, DNA, slik at det dannes mutasjoner som, hvis de blir mange nok, kan gi kreftceller.Røyking, forurensing, stress og stråling kan øke kroppens produksjon av frie radikaler.


Eksempel på antioksidanter er C-vitamin, E-vitamin, betakaroten og selen. Disse stoffene får vi i oss gjennom maten. Et kostholdt rikt på grønne, gule og røde frukter og grønnsaker gir tilstrekkelig med antioksidanter.

Her finner du antioksidantene:
  • Nyper, valnøtter og solsikkefrø inneholder mye antiantioksidanter
  • Bær: Krekling, blåbær, hagebjørnebær, surkirsebær, ville bjørnebær, villjordbær, solsikkefrø, solbær og tyttebær
  • Grønnsaker, spesielt brokkoli, rødkål og grønnkål
  • Vin, te, spesielt grønn te, kaffe og sjokolade

 Her har jeg brukt mørk 80% sjokolade som jeg har smeltet i microbølgeovnen for så å dandere de utover på et bakepapir. (jeg brukte en spiseskje) 
Kutt opp toppingen, før du smelter sjokoladen, den stivner ganske raskt. 


Deretter strø over finhakket mandler, pistasj, dadler, kokos, sukat, gojibær og ellers det du liker eller som meg, finner i skuffen. Det varierer fra gang til gang, jeg lager nemlig disse antioksidantbombene mine ganske ofte, de er alltid med på tur.Fordel små munnfuller med smeltet sjokolade utover et bakepapir, og dryss over godsakene. Den observange har fått med seg at det ikke er bakepapir her, jeg var litt rask på labben, og glemte å ta bilde.


 
Her er de ferdige antioksidantbombene mine. Oppbevar dem i en eske i kjøleskapet. Sett de langt bak, ellers blir de borte.

God tur og vel bekomme!
Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene