Denne oppskriften er enkel og grei når en heller vil bruke tiden på noe annet enn å lage mat. Server den med et ferskt brød og du har en super hverdagsmiddag.
Du kan også bytte ut fløten med en liten boks kokosmelk, et par ss fiskesaus og litt finhakket koriander i stedet for gressløk og persille og få en helt annen smak :D
Dagene er blitt merkbart lengre og lysere. Nå planlegger vi hva vi skal plante i jorden, som vi kan nyte godt av når deilige late soldager er her.
Båtpussen er like rundt hjørnet og sjøen for alle er denne helgen!
Det må bare bli fiskesuppe!
1 sjalottløk
50 gram smør
50 gram hvetemel
1,5 liter god fiskekraft eller fond
100 gram gulrot
25 gram sellerirot
50 gram purreløk
Frisk persille
Frisk gressløk
Salt, pepper
1 dl fløte
Terninger av torsk, sei, hyse eller lyr
100 gram pillede reker
Løken finhakkes og surres i smør til den er blank. Tilsett så hvetemelet og rør godt om mens du sper med den varme fiskekraften, la den så koke noen minutter på lav varme.
Skrell grønnsakene og kutt de i terninger og tilsett de i fiskesuppen. Kok til de er møre. Tilsett fløte og smak til mes salt og krydder.
Tilsett fiskebitene og la de trekke i suppen noen minutter.
Rekene tilsettes rett før servering.
Vel bekomme!
1 kommentar:
Hello my friend! I wish tο say that this post is аmazing, great writtеn and include approхіmately all important
infos. I'd like to see more posts like this .
my site: View website
Legg inn en kommentar