Økologisk produksjon |
|
Mattilsynet har bedt VKM vurdere
i hvilken grad forskning kan påvise om det er forskjeller mellom
økologisk og konvensjonell mat og produksjonsform. Og i tilfelle, hva
dette betyr for mennesker, dyr og planter.
VKM skal også vurdere i hvilken utstrekning internasjonal forskning på økologiske produksjonsmetoder har relevans for norske forhold. Mattilsynet har dessuten behov for å få dokumentert om det foreligger spesielle norske forhold som Mattilsynet må ivareta i internasjonalt arbeid med regelverket for økologisk produksjon. Felles for økologisk landbruksproduksjon er at det reguleres gjennom et til dels meget detaljert produksjonsregelverk, og at det er spesielle godkjenningsordninger for å kunne merke eller markedsføre et økologisk produkt. Ofte blir økologisk mat omtalt som sunnere, bedre og mer eksklusiv enn tilsvarende konvensjonell mat. Imidlertid finnes det også artikler som hevder det motsatte, og påstår at økologisk mat verken er sunnere, eller at produksjonen er mer miljøvennlig eller har bedre dyrevelferd enn konvensjonell mat. Mattilsynet er kjent med at det pågår forskning på området økologisk produksjon, både nasjonalt og internasjonalt. Vedlagt nedenfor er bestillingen fra Mattilsynet til VKM. Kontaktperson i Mattilsynet Hanne Marit Gran, seniorrådgiver i seksjon for planter, økologi og GM, hovedkontoret |
2. desember 2011
Økologiske nyheter!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Norges beste eplekake, med rørosrømme.
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...
De mest populære innleggene
-
Det var min datter Kristine og hennes venninne Heidi som begynte å lage vårruller hjemme hos oss. Men nå når de ikke lenger har tid og l...
-
Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å...
-
Pascal Deguy , grunnlegger av den kjente konditorkjeden Pascal i Oslo, har brakt disse franske fristelsene til Norge. Selv om han re...
-
Sommeren i Norge har i år vært et trist kapittel. Jeg kan vel trygt si at vi har regnet bort. På østlandet har det vært like vått ...
-
Pavlova er en superenkel kake å lage, som alle kan få til. Den ser fantastisk ut og den smelter på tungen, en suksess i hvert se...
-
Tradisjonsmat er rett og slett mat som oldemoren din ville gjenkjent. Altså mat før oppfinnelsen av industrialisert mat. Virkelig næring...
-
I hele mitt liv har jeg fått servert farmors, mormors og mammas lefser. Men her for bare noen få år tilbake så spurte min kjære mor om je...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar