16. oktober 2011

Frikassè av Lam

Frikasse er husmannskost på sitt beste. Servert med herlige høstgrønnsaker, i en saus kokt på kraften av kjøttet og grønnsakene, er dette en klassisk søndagsmiddag.




Til fem voksne sultne trenger du:

2 kilo lammekjøtt, jeg har valgt både bogstykker og skiver av lammelår
10 sorte pepperkorn
2 laurbærblader
5 gulrøtter, gule og røde, kuttet i biter
2 pastinakk, kuttet i biter
3 neper, kuttet i biter
1 neve bladpersille
Kok opp kjøttet og skum godt av eggehvitestoffene som danner seg på toppen. Skru ned varmen, tilsett pepper og laubærbladene. Kok kjøttet under lokk på svak varme i ca 1,5 time, til kjøttet er mørt og løsner fra beina.


Sett på å kok en kilo poteter.  



Saus: 
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 liter kraft
2 dl fløte 
Saften  en halv sitron 
Salt og pepper




Sil kraften som skal brukes til sausen. Rens kjøttet fra bena og del opp i grove biter. Smelt smør i en kjele på lav varme. Rør inn hvetemel og spe gradvis med varm lammekraft til du har en passende konsistens.Kok sausen i syv-åtte og tilsett grønnsakene. La de koke i sausen noen minutter til de er møre men med tyggemotstand og tilsett så kjøttet.  Tilsett fløte og smak til med salt, mere pepper og sitronsaft.

Vel bekomme!








  •  



Ingen kommentarer:

Norges beste eplekake, med rørosrømme.

Deilige kaker og desserter med eple smaker godt - året rundt. Men det er nå de smaker best, når de er i sesong. Det er lov å si at norske ...

De mest populære innleggene