Frikasse er husmannskost
på sitt beste. Servert med herlige høstgrønnsaker, i en saus kokt på
kraften av kjøttet og grønnsakene, er dette en klassisk søndagsmiddag.
Til fem voksne sultne trenger du:
2 kilo lammekjøtt, jeg har valgt både bogstykker og skiver av lammelår
10 sorte pepperkorn
2 laurbærblader
5 gulrøtter, gule og røde, kuttet i biter
2 pastinakk, kuttet i biter
3 neper, kuttet i biter
1 neve bladpersille
2 kilo lammekjøtt, jeg har valgt både bogstykker og skiver av lammelår
10 sorte pepperkorn
2 laurbærblader
5 gulrøtter, gule og røde, kuttet i biter
2 pastinakk, kuttet i biter
3 neper, kuttet i biter
1 neve bladpersille
Kok opp kjøttet og skum godt av eggehvitestoffene som danner seg på toppen. Skru ned varmen, tilsett pepper og laubærbladene. Kok kjøttet under lokk på svak varme i ca 1,5 time, til kjøttet er mørt og løsner fra beina.
Sett på å kok en kilo poteter.
Saus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 liter kraft
2 dl fløte
Saften en halv sitron
Salt og pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar